torsdag 9 december 2010

The Walking Dead



Zombies som tv-serie! Fantastisk idé! The walking dead är dessutom riktigt bra och jag tror att om serien blir stor nog och kan fortsätta, kanske inte en evighet (akta sig för Lost), så åtminstone ett bra tag framöver så blir det här bättre än en zombiefilm på vissa plan. I en film får du till exempel nästan aldrig svar på någonting utan det blir mest en- och en halvtimmes försök till överlevnad och sen slutar det oftast med att allt går åt helvete i alla fall.
  I en serie som sänds vecka efter vecka kan vi, med lite tur och bra manusförfattare, lära känna och bry oss om karaktärerna. Förhoppningsvis kommer fler svar än vad som är brukligt i filmerna och så är det viktigt att det görs på rätt sätt så att det inte blir tråkigt. En del av det som är spännande med epidemifilmer är ju att man inte riktigt vet var det började och hur man ska klara av det. Men det är ju gjort så många gånger så nu är det god tid för en riktigt bra serie.
  För ett år sedan kom det en serie från England tror jag, som hette Dead set men den verkar inte slagit så hårt och fick lägga ner efter fem avsnitt. Det händer antagligen inte med Walking dead för den känns lite för påkostad och uppbyggnaden samt stilen smakar snyggt som Heroes och doftar klipphängare som Lost och effekterna är så bra det kan bli på tv.
  The walking dead är baserad på en amerikansk serietidning med samma namn och nu ska jag undersöka hur mycket det kan kosta för att skeppa hem ett antal till svedala.



Livet i allmänhet - Döden i synnerhet 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar